Снимки на ученици с маски заляха редакцията на TrafficNews.bg. Оказва се, че няма гимназия в града, в която децата да не посещават часовете без маски. Школниците се предпазват от върлуващия грип в Пловдив. Те се обърнаха към РЗИ и Общината с призив да обявят ваканция.

Според учениците много повече от обявения процент са болните. Те обаче посещават часовете, тъй като в момента се оформят оценките за първия срок и не могат да си позволят отсъствия.

„Моля, обявете ваканция”, като рефрен звучи призивът на децата.

Зрелостници от Хуманитарната гимназия "Св. св. Кирил и Методий" и ЕГ „Пловдив” ни изпратиха снимки как са карали часовете. Оказва се, че днес в един от класовете са отсъствали 18 души от общо 26.

Както по-рано съобщихме, процентът на отсъстващи ученици е много по-малък от необходимия, за да се обяви ваканция. Зам.-кметът по образования Стефан Стоянов заяви пред TrafficNews.bg, че вчера от училище са отсъствали 10,9 % от всички пловдивски ученици. Припомняме, че за да бъде обявена ваканция, трябва най-малко 30% от учениците да отсъстват.

В анкета, направена от TrafficNews.bg, става ясно, че голям процент от пловдивчани искат ваканция. 8165 "да" срещу 326 "не"! Това са резултатите до този момент.