Периодични изключвания на електрозахранването, наподобяващи токови удари, тормозят жителите на Перущица от седмица. Авариите се случват поне по няколко пъти в денонощието, сигнализират местни жители. 

"От около седмица токът спира по 3-4 пъти на ден за по 10-тина минути и още толкова през нощта. Спирането е странно - наподобява токов удар с примигване и вече има хора с изгорели домакински уреди", споделя читателка на TrafficNews.bg. По думите и от постоянните спирания на захранването е засегнат почти целият град. 

Жената опитала да подаде сигнал в ЕВН, но не успяла да осъществи връзка на обявените контакти. Наш репортер също се обърна към електроразпределителното дружество. Оттам обясниха, че вече са получили сигнал. По-рано днес към мястото е бил насочен дежурен екип, който да извърши проверка на електрическите табла на няколко улици и да установи причината за честите повреди. 

От дружеството обясниха и че потърпевшите от токови удари, чиито електроуреди са били повредени, могат да подадат писмено заявление в офис на ЕВН в срок от три дни. От дружеството ще назначат проверка на място, за да се установи дали те са изгорели в следствие на авариите. Важно е потребителите да не предприемат никакви ремонти на засегнатите уреди, докато не бъде извършена проверката, за да могат да им бъдат възстановени щетите.