59-годишна жена стана жертва на грабеж вчера в Пловдив. Пред служители на Пето РУ тя разказала, че около 2 часа на ул. „Цар Симеон“ в ЖР „Тракия“ била застигната от непознат, който я повалил на земята и отнел дамската й чанта.

В нея потърпевшата имала 150 лева, два мобилни телефона, банкови карти и лични документи. Образувано е досъдебно производство, предприети са действия за установяване автора на посегателството.

Същият ден кражба на 800 лева била извършена от павилион на бул. „България“ в Пловдив. По предварителни данни това се е случило за времето между  18.15 часа и 18.25 часа. Сумата били задигната през незаключената врата на търговския обект, докато продавачката обслужвала клиент на външна витрина.

Сигналът се разследва от служители на Трето РУ, където е образувано досъдебно производство.

Полицаи от Раковски работят по сигнал за кражба от дома на 75-годишен жител на село Стряма. Вчера пенсионерът се оплакал, че по обяд бил посетен от двама непознати мъже, с които направил уговорка за продажба на керемиди. След като ги изпратил обаче, възрастният човек установил липсата на 1200 лева.  

Случаят е докладван в районната прокуратура. Образувано е досъдебно производство.

За три кражби е заподозрян 16-годишен тийнейджър от Девин, който вчера бе задържан при влизане с взлом в магазин за мобилни апарати в Асеновград. В хода на работата разследващите установили, че на 30 януари криминално проявеното момче отнело цигари за около 50 лева от магазин и дребни парични суми от две сергии на кооперативния пазар в града.

Проверката по случаите продължава под наблюдението на районната прокуратура.