Най-добрите български джудисти - пловдивчаните Янислав Герчев и Ивайло Иванов, се върнаха от участието си на олимпиадата в Рио де Жанейро. 

След успехите, които постигнаха, сега те насочват усилията си към европейските и международни турнири, които им предстоят в следващата една година и, разбира се, насочват поглед към следващата олимпиада в Токио през 2020 година. 

"Смятаме, че тогава и двамата ще сме в апогея на силите си", заявиха джудистите пред TrafficNews.bg.

За пътя до Рио и назад, за преживяното по време на олимпиадата и новите цели на спортистите - говорят самите те в следващото видео на ТРАФИК ТВ:

Янислав Герчев приключи участието си на олимпийските игри в Рио де Жанейро, след като загуби на осминафиналите от грузинеца Амиран Папинашвили.

За Герчев това бе втори двубой на турнира, след като почива в първия кръг на олимпийската надпревара.

26-годишният спортист си тръгна от бразилската столица с победа над представителя на Китайско Тайпе - Минг Йен Цай.

Ивайло Иванов се бори като истински лъв в репешажите в категория до 81 килограма на олимпийския турнир по джудо в Рио де Жанейро, но не успя да продължи в битката за бронзов медал. Той се класира на седма позиция в дебюта си на форум под петте преплетени кръга. Джудистът изигра равностоен двубой с коравия италианец Матео Маркончини и в редовното време нито един от двамата не успя да реализира точка. В продължението, когато и двамата джудисти видимо бяха изцедени от умора, италианецът се оказа по-хитър и успя да контраатакува при една от атаките на българина и се поздрави с успеха след победа с ипон. Самият Маркончини не вярваше, че продължава в битката за бронзов медал след този епичен двубой.

Седмото място на Ивайло Иванов в Рио е най-доброто представяне на български джудист на Олимпиада от Атина 2004 г., когато Георги Георгиев спечели бронзово отличие в категория до 66 кг.

TrafficNews.bg