Прокуратурата влезе на проверка в пловдивския Онкодиспансер. До тук се стигна след разследване на „Господари на ефира”, което показа твърдения на пациенти, че са им поставяни сгрешени диагнози и са правени тежки операции, без да е имало нужда от това. Районната прокуратура разпореди незабавна проверка на лечебното заведение. Ще бъдат изискани данните от медицинския одит, извършен от Министерството на здравеопазването, както и всички материали за пострадали пациенти.

Лекари сигнализират от години за порочната практика пациенти да се подлагат на ненужни манипулации с цел усвояване на скъпо платени клинични пътеки от здравната каса, но досега не е обръщано сериозно внимание на проблема. Министерство на здравеопазването и прокуратурата започнаха мащабна проверка на Онкодиспансера. Ако се докажат твърденията, виновните ги грози затвор между 3 и 10 години.

Какво каза прокуратурата - вижте в новините на ТРАФИК ТВ: 

На шефа на пловдивския онкодиспансер д-р Красимир Вальов му пресъхва устата, когато екип на "Господарите" го посети. Той изпита затруднение да даде дори елементарно обяснение на ситуацията, твърдят от шоуто. 

"Как няма да му пресъхне устата на управителя на това лечебно заведение! Няма как той да не знае за тези недоразумения! Интересно е, че в повечето медии в Пловдив не открихме информация за случващото се в Комплексния онкологичен център, но за сметка на това се натъкнахме на негова реклама в тях, както и любопитната информация, че само няколко дни след нашата среща д-р Вальов, той бе обявен за "Лекар на годината" в категория "Мениджър на лечебно заведение", коментираха водещите Зуека и Рачков. 

"Уникален мениджър! Уникален Български лекарски съюз!", заключават те.