Срути се мостът от Царево за Ахтопол преди разклона за Бродилово.

Това стана ясно от кадри в социалните мрежи. На тях се вижда автомобил, който няма как да премине през моста. Дясната пътна лента е разделена на две части.

Кметът на Царево Георги Лапчев заяви пред БНТ, че има непотвърдена информация за трима изчезнали.

На територията на община Царево дъждът продължава да вали и не спира. Хората в село Кости са евакуирани, тъй като река Велека излезе от коритото си. Същото е положението и в село Бродилово, но там няма бедстващи хора. Кметският наместник успя да изнесе всички хора и там няма пострадали, обясни Георги Лапчев.

Най-тежко е положението в община Царево. Има паднали мостове, много са щетите на територията на цялата община. Такава е ситуацията и в Синеморец, Варвара, Лозенец.

Припомняме, че за последнто денонощие на Българското Черноморие се изсипаха над 300 литра на кв.м валежи. От снощи в района не спира да вали и духа силен вятър. Наводнени са имоти, а пътища са затворени заради прелели реки. Директорът на пожарната заяви, че данни за пострадали или бедстващи хора в района на Царево няма. Десетки хора са блокирани в каравани хотели. 

70 ученици от пловдивско училище блокирани в наводнен хотел в Царево, очакват евакуацияДецата са здрави и спокойни, имат осигурена храна и вода