За пръв път в Пловдив ще отвори Кино Арена, чиято IMAX зала ще предложи на зрителите едно несравнимо киноизживяване. Тя вече е почти завършена в най-новия пловдивски - мол - "Марково тепе". Търговският център ще отвори до във втората половина на месец октомври, научи TrafficNews.bg 

В нео ще бъдат разположени магазини на български и чуждестранни марки, сред които Terranova, LC Waikiki, CCC, Tom Tailor, Guess, Liu Jo, Clarks, Geox, Carducci, Original Marines, Yves Rocher и много други. За първи път под тепатата ще отвори и ресторант от веригата Victoria.

Търговският център е с разгъната застроена площ от 55 хил. кв.м. и 20 500 кв.м. отдаваема площ. В момента се изгражда и цялостната инфраструктура на обекта, което допълнително ще улесни достъпа до него. Молът е проектиран така, че да осигурява оптимална циркулация на посетителите и видимост на търговските обекти.

Паркингът ще разполага с над 600 места, разположени на 4 подземни нива, като се предвижда изграждане и на открит паркинг. Главен изпълнител на обекта е G.P. Group LTD., а водещ архитект е арх. Илиан Илиев от студио Planning.

Инвеститор е дружеството "Марково Тепе Мол" ООД, като общата стойност на проекта е в размер на 120 000 000 лева. Търговският център ще разкрие над 500 работни места в град Пловдив.

"Миксът от наематели на мол "Марково тепе" е прецизно подбран, така че всеки посетител на мола да остане доволен, без значение дали той иска да се отдаде на шопинг, спорт, забавления или има нужда да напазарува за дома.

Наша основна цел е търговският център да се превърне в една от най-предпочитаните дестинации за пловдивчани и гостите на града", споделя Нина Николова - Asset Manager на проекта.

В следващите дни трябва да бъде съборена къщата, която се намира пред централния вход на мола и която пречи на разширението на ул. "Гладстон". Адресът на мола е бул. "Руски"№ 54 

Ето как ще изглежда новото съоръжение отвътре: 

TrafficNews.bg