Пловдивчанка се свърза с репортер на TrafficNews.bg, за да подаде стряскащ сигнал за човек, който подозира в използване на венозни наркотици. Жената твърди, че от два дни "Порше Кайен" спира пред детска площадка в парк до ул. "Братя Бъкстон" 117 в Пловдив. Автомобилът се разполагал, така че да бъде потулен от дърветата, а от него излизало младо момче, на видими възраст около 25 години, което сядало на задната седалка.

След малко същият излизал и залитайки се придвижвал до кош за боклук, където изхвърлял току що използваната спринцовка и ластик за пристягане при инжектиране. През първия ден, майките на деца, играещи в парка, не могли да реагират, но снощи около 19 часа, когато младежът отново паркирал поршето си, родителките веднага позвънили на полицията. Оказало се обаче, че те са безсилни.

Ето и пълния разказ на нашата читателка:

"За пореден път съм адски притеснена за това какво се случва в тази България. Пред парк в "Кючук Париж", където всеки ден играят 20 деца, с по-висока скорост мина едно порше... След което спря под едни дървета отстрани на парка. Всички се сетихме, че вчера по същото време, този пак беше тук.

Веднага, след като спря, се обадихме на полицията да дойде да го провери. Междувременно той слезе от шофьорското място, седна отзад и след около 10 минути отиде криволичейки до малко кошче в парка и хвърли нещо. Отидохме след него и намерихме спринцовка завързана с гумен ластик.

По това време полицаите дойдоха, провериха му документите - явно всичко беше наред. Момчето на видима възраст около 25 години, каза, че не е карал той и няма той да кара. Обяснихме на полицаите за спринцовката и да направят нещо, но... нищо не можело да се направи.

Тръгнаха си, децата продължиха като всеки ден да играят в парка, някои от по-малки бъркат и в кошовете. Сами можете да се сетите за какво става въпрос. Просто съм потресена. И младото момче с поршето кайен запали колата и си тръгна най-спокойно. А ако след 100 метра блъсне някой?!", пита майката, станала свидетел на сцената.  

Пловдивчанката, подала сигнала към TrafficNews.bg, ни предостави регистрационен номер на автомобила, който незабавно сведохме на вниманието на органите на МВР за полицейска проверка по случая. Ще ви информираме за всички нови факти по случая.

веществото, което младият мъж си е инжектирал, тъй като сред младите фитнес маниаци е разпространено инжектирането на хормони, анаболи, витамини и други стероидни серуми. Недопустимо е обаче спринцовката и друг вид медицински отпадъци да се изхвърлят в кошове, разположени в парк, още повече, когато те са в периметъра на достъп на деца. 

Припомняме, че това се случва само ден, след като друг пловдивчанин засне наркоман, който демонстративно си бие дозата в центъра на Пловдив.

Очаквайте подробности!