Вицепремиера и министър на образованието и науката Меглена Кунева препоръча на адреналинката Ваня да заведе съдебен иск за тормоз срещу проф. Николай Колев, който вече е бивш преподавател в Националната спортна академия. Коментарът тя направи в Пловдив след разследването на Господари на ефира, в което беше показано как професорът иска секс от адреналинката, за да й даде изпита по физиология.

"Надявам се момичето да заведе иск за тормоз и да го спечели. Аз лично бих го уволнила, но това Академичният съвет на НСА вече го направи. Не съм доволна, че този човек още не е изправен пред Комисията срещу дискриминация", така отговори Меглена Кунева на въпрос на студент от Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" по време на визитата си в Пловдив.

Образователният министър попита риторично студентите как гледат те на купуването на изпити и дипломи. От своя страна те признаха, че ги заливат нонстоп с оферти за готови курсови и дипломни работи не само в социалните мрежи, но и емисари обикаляли вузовете и предлагали услугите си.

Ето и последната част от разследването:

TNS.bg