Сблъсъкът между депутата Методи Андреев и Пламен Узунов продължава, а в него бе намесено и името на бившия областен председател на партията на ГЕРБ и кандидата за кмет на Пловдив Здравко Димитров.

Припомняме, че вчера бившият шеф на полицията в Пловдив Пламен Узунов заяви, че над него е бил упражняван натиск от Методи Андреев, който е искал да смени отстранения шеф Васил Налбантов се негов доверен човек.  

Репортер на TrafficNews.bg се свърза с Методи Андреев, който коментира замесването на името му в скандала с отстранените шефове в Първомай и Асеновград.

„Никога не съм се виждал с Пламен Узунов, а само няколко пъти съм разговаря по телефона с него и то невинаги по казуса Първомай”, заяви Андреев. Той разказа, че още по времето на кампанията за народни представители през миналата година се е срещал с хората, които са му давали сигнали за нередности случвали се в районното полицейско управление в Първомай.  Тогава Андреев се обадил на Узунов и му предал информацията като го е посъветвал да направи нещо.

„Явно той е възприел като политически натиск това,  че аз съм го свързвал с хора, които са ми давали тези сигнали”, допълни Андреев.Той хвърли бомбата като заяви, че в изказванията на Пламен Узунов има дълбок политически мотив.

„Питайте г-н Узунов дали му е предлагано да стане зам.-кмет в екипа на Здравко Димитров”, каза депутатът.

Той разказа, че над Първомай дълги години е имало политически чадър, разпънат от бившия областен председател на ГЕРБ Здравко Димитров. По думите на Андреев кметът Ангел Папазов и шефът на полицията били много угодни на бизнес групировка, която управлявала града. Натиск над  Пламен Узунов е имало, но той бил от консервен бос в района, който с бивш офицер от Държавна сигурност със своите връзки в МВР наредили на Пламен Узунов да не пипат статуквото в Първомай.  Андреев заяви още, че сигналите, които дал на бившия шеф на МВР – Пловдив напълно се препокривали с изнесените скандални данни от Прокуратурата.

Пламен Узунов категорично отхвърли твърденията на депутата. За политическите чадъри и предлаганите му постове той заяви лаконично: „На тези твърдения мога единствено да се изсмея”.

Здравко Димитров заяви пред наш репортер, че именно заради хора като Методи Андреев е напуснал поста си в областната организация на ГЕРБ.

„Той с право бе един забравен политик, а ние го реанимирахме. Този човек толкова се е самозабравил, че явно е започнал да се опитва да кадрува и в полицията, а нищо чудно и в прокуратурата и съда. С Пламен Узунов последно съм се чул когато той напусна полицията, а смятам, че поста на зам.-кмет е доста под неговото ниво”, заяви Здравко Димитров.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg