Мъжът, починал след гонка с полицията в Стара Загора, е страдал от параноидна шизофрения

По случая са образувани две проверки и прокурорско разследване

04.01.2024 18:08 5446 0
Мъжът, починал след гонка с полицията в Стара Загора, е страдал от параноидна шизофрения

58-годишният мъж е работил на вулканизатор в рудник „Трояново“. Случвало се е да се държи неадекватно и е викан медицински екип, разказва още прекият му ръководител. 

„Полицията съдейства, качиха го в полицейската кола и го вкараха в психиатричната клиника в Раднево. Там е престоял два месеца. След два месеца може би беше и в психиатрична клиника в Стара Загора. След това се върна. Сигнализирахме компетентните органи, искали сме становище от личния лекар за здравословното състояние на Пламен с препоръчано писмо, лекарката го е получила, не ни върна отговор“, допълва инж. Стойко Башалов, управител в рудник „Трояново-Север“.

Той казва, че не знае за спречквания или кавги между загиналия мъж и други служители.

„Всички работници го знаят, че има психични отклонения. Има моменти, когато реално не си пие лекарствата и си говори сам, но те са свикнали с това“, посочва Стойко Башалов.

След гонка с полицията на 31 декември вечерта 58-годишният мъж почива. Според МВР полицаите са действали по закон, но семейството на починалия твърдят, че униформените са употребили прекомерна сила. Двама полицаи бяха временно отстранени от длъжност до приключване на две проверки, разпоредени във връзка с гонката в Стара Загора на 30 декември 2023 г. Младшите инспектори са от Първо и Второ районни управления в града. Образувани са дисциплинарни производства спрямо двамата служители на база на установени данни за тежки нарушения на служебната дисциплина.

По случая са образувани две проверки и прокурорско разследване.

Изпрати новина