Мъж обеща да обръсне брадата си с благотворителна цел. Петър Адамов обяви, че ако събере 1000 лева за дете в нужда, ще се раздели с лицевото си окосмяване на живо в социалните мрежи.

За броени дни постът му в социалните мрежи се превърна в сензация, а събраната сума надхвърли многократно поставената цел и парите вече са дарени на малката Никол от Варна, която страда от левкемия.

Петър решава предложи предизвикателство в социалните мрежи. Брада срещу пари за благотворителност. „До този момент нямах избрана кауза. Но бях сигурен, че искам парите да отидат за някое детенце, тъй като самият аз съм баща. Това беше два дни след Коледа. Така, от една шега, за 12 дни се събраха 16 000 лв.”, споделя Адамов.

Мъжът поддържа брадата си повече от 12 години. „Имам дъщеря, която през март ще навърши 3 години. Тя не ме е виждала без брада, както и съпругата ми”, споделя Петър.

Детенцето, на което успява да помогне, е Никол от Варна. Тя е на 5 години и се бори с левкемията. Още при раждането си е диагностицирана със Синдром на Ниймеген. Изключително рядко заболяване, което засяга възстановяването на ДНК.

„Лечението, което е нужно да се направи при нея, е трансплантация на костен мозък. Защото не може да бъде лекувана по стандартния начин, по който се лекува левкемията”, сподели майката на детето Мая Караколева.

В навечерието на Нова година малката Никол влиза в интензивно отделение, а семейството ѝ набира средства, с които да заминат на лечение в Израел. Мечтата на момиченцето е да се върне при своите приятели, предаде Нова.