Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки изрази притеснението си относно големия удар, който ще нанесе заразата върху световната и българската икономика.

„Дори и ние в България да сме добре, ако в света това не утихне – ние сме на един турист разстояние това да пламне отново“, заяви той.

Според него спасението в българският туризъм е помощ от САЩ  и една американска инвазия у нас.

„Считам, че след като американският президент благодари на България за внесените в хазната им пари, значи и те могат да направят жест към нас и също да помогнат, като изпратят туристи“, коментира той пред БТВ.

Марешки също ще кандидатства за мярката 60 към 40.

„При нас работят около 4000 души, може би за около четирима души ще се възползваме. Става въпрос за фитнес, който е напълно затворен. Аз преди всичко съм бизнесмен“, каза той.

Той е категоричен и че не трябва да има субсидии за партиите докато трае кризата.

„Субсидиите на партиите задължително трябва да бъдат спрени. Няма как целия бизнес да страда, а партиите да процъфтяват, Аз мога да се обзаложа, че до края на мандата няма да се получават субсидии. Това няма да ги направи зависими от фирми, а ще ги направи зависими от избирателите. Може именно те да помогнат във формата на членски внос“, заяви бизнесменът.

Лидерът на „ВОЛЯ“ коментира и напрежението между него и Корнелия Нинова в парламента на последното заседание

„Аз не съм свикнал да ми губят времето, а тя не зададе нито един смислен въпрос“, категоричен бе той.

„Аз очаквам, че бензиностанциите трябва да реагират на международния пазар и след като там пада, трябва да падне още и тук“, каза той.  

Според него дизела трябва да падне до 1.40.