Благотворителен базар на мартеници организира Златка Димитрова в полза на 29-годишния Иван Божилов от Пловдив, предаде репортер на TrafficNews.bg. Момчето се нуждае от 80 хиляди евро за електронна протеза, която да замести ампутираната му ръка.

В началото на годината Иван Божилов претърпява тежка катастрофа, в следствие на което губи лявата си ръка. Лекарите се борят дни наред за нея, но въпреки сложната операция не успяват да я спасят.

Сега черната Златка организира базар в мол Пловдив, на който всеки може да закупи мартеница и дари средства за момчето. Мартеници ще се продават до събота вечерта на втория етаж на търговския център.

  

Семейството на младия мъж не може да събере нужната сума. Бащата на Иван също е инвалид. След неуспешна операция е ампутиран кракът му.

Златка Димитрова обеща да помогне на Иван да събере необходимата сума. Тя помага на хора, изпаднали в нужда, но смята, че българинът все по-трудно се отзовава на чуждото нещастие.

Ето банковата сметка, чрез която можете да помогнете на Иван:

СОСИЕТЕ ЖЕНЕРАЛ ЕКСПРЕСБАНК

IBAN – BG85TTBB94005526713827

BIC КОД – TTBB BG 22

КЛ. № 091741

Златка Димитрова ще участва и в кампанията "SOS! Час внимание" през месец март, насочена към самотните възрастни хора. За благородната кауза, Злати разказва във видеото ТУК

TrafficNews.bg