Чудесна новина за малките и големи почитатели на Кукления театър – от  1 юни актьорите ще очакват своята публика. Точно на Международния ден на детето трупата ще зарадва гостите си с премиерата на „Трите прасенца” . Режисьор и сценограф е Леонард Капон. Драматизацията е на Капон и Даниела Тенева, а музикалната среда – на Албена Кабакова. Куклите от любимата приказна история ще оживеят в ръцете на Емилия Копчева, Мария Димитрова, Велизар Евтимов и Радослав Арнаудов. Представленията ще се играят на новата открита сцена в двора на театъра от 10.30, 11.45, 16 и 18 ч., предава PlovdivTime.bg.

Любимата приказка е разказана с много хумор и със сигурност ще зарадва децата. Билетите могат да бъдат закупени предварително онлайн на касите на ивентим и на самия театър.

Вече е обявена и месечната програма за юни на куклениците. На 6-и, в събота, те отново ще изиграят  „Трите прасенца”. В неделя – 7 юни, ще представят „Болен здрав носи”.  На 13 юни е спектакълът „Приказка за цар Салтан”, а на 14-и – „Мързеливата пчеличка”.  На 20 юни малките зрители могат да гледат „Дядовата ръковичка”, а ден по-късно – „Чук и Пук”. В последния уикенд на юни зрителите ще могат да гледат „Патето Жълтурко” (27 юни) и „Трите прасенца” (28 юни). Всички тези представления ще се играят по четири пъти на ден - от 10.30, 11.45, 16 и 18 ч.

„Носенето на маски е задължително, включително и в откритите пространства на театъра. А ако вие или детето ви сте я забравили, с удоволствие ще ви предоставим такава. Молив ви за търпение при влизане и да спазвате дистанция от метър и половина, да дезинфекцирате ръцете си на входа и на изхода на театъра. Задължително е децата да са с придружител. Уверяваме ви, че общите части, дръжките на вратите и прозорците, както и всеки отделен стол се дезинфекцират непосредствено преди и след представление”, казват от Кукления театър и не крият нетърпението си да се срещнат с публиката си.