Тридневна екскурзия до Истанбул с родни туристи се превърна в истински среднощен ад, след като автобусът, с който се прибирали от турския мегаполис, изненадващо спрял на магистрала „Тракия“ - нафтата му свършила.

Пред Dnes.bg Десислава Гиева, която пътувала със злощастния автобус, разказа, че пътниците били принудени да слязат от возилото и в продължение на два часа не знаели накъде да поемат.

От туристическата фирма "Запрянов травел", организирала екскурзията, им обяснили, че свършилото гориво е нещо нормално, да почакали известно време, за да дойде друг автобус от Пловдив, с който да бъдат превозени до София.

"Казаха ни, че ще дойде за 20 минути, как ще стане това?", възмущава се тя.

В крайна сметка след два часа висене минава автобус на друга туристическа фирма, която качва 10 души от злополучния автобус.

"Другите хора не издържаха, обадиха се на роднини и познати и те дойдоха с автомобили и ги прибраха. В тъмницата имаше хора, които прекосяваха магистралата, за да отидат до отсрещната бензиностанция, откъдето близките им да ги приберат. Имаше коли, които летяха със 150 километра в час, това е равносилно на самоубийство", разказа ни Гиева.

"Шофьорът се беше панирал, а екскурзоводите през цялото време ни увещаваха, че положението ни е нормално, защото и друг път се било случвало автобус да се счупи. Сигурно е така, но да остане без нафта, нормално ли е?", пита младата жена.

Към 22 и 30 часа изнервените пътници атакували багажното отделение, за да извадят багажа си и всеки да търси изход от създалата се ситуация.

"Това че спря другия автобус, който ни прибра, си беше чиста случайност, кой знае още колко време щяхме да висим на "Тракия", ядосва се Десислава.

Обадили се на 112, от там им казали, че ще пратят инспектори от ДАИ, за да напишат актове на шофьора и на фирмата превозвач.

"За двата часа, в които чакахме, инспектори не дойдоха. Никой не се погрижи за безопасността ни, шофьорът не постави даже триъгълник за авариралия автобус, като по този начин да обезопаси и пътниците... Сега възнамеряваме да сезираме Комисията за защита на потребителите. Ще си търсим правата докрай, не е възможно да те вземат от София и да те оставят на средата на магистралата и да ти обясняват, че това не е притеснително", завърши тя.

TrafficNews.bg