Репатрирането на тленните останки на Ники от Асеновград все още се бави. Причината за това от една страна са чисто бюрократични проблеми, а от друга - коронавирусът, който покоси цяла Европа, съобщават във Фейсбук групата „Да помогнем на Николай”.

До края на тази седмица семейството се надява бюрократичните формалности да се уредят и Ники да потегли за България заедно с майка си, която при пристигането трябва да се подложи на 14 дни карантина.

Николай вероятно ще бъде погребан в началото на април, за да намери най-сетне вечен покой.

Община Асеновград също подпомага транспортирането на тялото на Ники от Испания до Горни Воден. Сумата, която общинската администрация отпусна, е 500 лева.

Ники не можа да се пребори в битката срещу рака и почина на 08.03.20 г. в испанската клиника, в която се лекуваше, след като беше диагностицират през 2011 година. Парите, отпуснати от община Асеновград, са за подпомагане транспортирането тленните останки на Николай, включително транспортен ковчег, санитарни материали и други дейности.

Спешна дарителска кампания успя да събере за два дни близо 17 000 лв. във фейсбук групата „Да помогнем на Николай”. В тях е включена и сумата от всички кутии, поставени в Асеновград.  Припомняме, че над 4000 евро ще струва транспортирането на тялото на асеновградчанина Николай Иванов от Испания – сума, с която семейството не разполага.

По молба на семейството, дарения се събират във фитнес зала "T-GYM" в Асеновград и в кметството в квартал "Горни Воден". Телефонът за контакт с близки на Ники е 0899 882 311. Живеещите в чужбина, които имат възможност да помогнат, могат да го направят чрез дарение по PayPal - Vencislav_ivanov89@abv.bg. Средствата, които останат, след изпращането на Ники, ще бъдат внесени в дарителската сметка, за да се помогне за изплащане на вноските към клиниката в Испания.