Близки, колеги и приятели на проф. д-р Красимир Мурджев скърбят за загубата на пловдивския хирург.

Тази вечер той загуби тежката битка с коварна болест.

„Академичното ръководство на МУ-Пловдив с прискърбие съобщава, че тази нощ ни напусна известният пловдивски хирург проф. д-р Красимир Мурджев. Той беше невероятен преподавател и професионалист, прекрасен колега и приятел, специалист по обща и гръдна хирургия. Проф. Мурджев живя с достойнство и с чест и ще остане завинаги в сърцата ни! Поклон пред светлата му памет!”, се казва в съобщение на ръководството.

Всички познават проф. Мурджев като честен и откровен човек. Лекар, спасил живота на стотици хора, може би хиляди хора.
Проф. д-р Красимир Мурджев е роден през 1964 година. Завършил е медицина в МУ-Пловдив, където преподаваше по обща и гръдна хирургия. Защитил е още магистратура по икономика на здравеопазването.

Освен в амплоато на хирург, проф. Мурджев защитаваше правата на лекари и пациенти и в политиката. Беше народен представител, а тази година оглави и Градския съвет на Българската социалистическа партия.

„Загубихме безспорен лидер, естествен водач и истински социалист, еталон за морални и нравствени качества. Ще пазим спомена за него жив, защото всеки от нас има специално кътче в сърцето за един ценен и скъп човек като проф. Мурджев”, пишат негови колеги от партията.

Пловдивският хирург дълго време се бореше с онкологично заболяване. Последните прегледи показваха, че няма място за притеснение, но явно съдбата е решила да бъде безпощадна.

За съжаление Пловдив губи един добър, честен и достоен за уважение човек.

TrafficNews.bg изказва искрени съболезнования към близките на проф. Мурджев.

Припомняме откъс от последното му гостуване в предаване на ТРАФИК ТВ.

Погребението ще бъде в петък от 11 часа на Централни гробища.

TrafficNews.bg