Днешният трагичен инцидент е най-тежката автобусна катастрофа в Европа за последните години. За съжаление, това е поредният случай у нас, при които хора губят живота си докато пътуват с автобус.

Една от най-големите трагедии се случи на 4 април 2004 г. - тогава автобус с български ученици пада в сръбската река Лим. Те се връщали от екскурзия в Хърватия заедно с учителите си. Тогава загинаха 12 деца, предава Нова тв.

Две години по-късно - на 7 декември 2006 г. - 18 души загинаха при катастрофа между камион и автобус на пътя Русе-Бяла. Бяха ранени други 11.

Първият от серия инциденти на магистрала „Тракия” се случи на 15 юни 2011 г. Тогава автобус се блъсна в мантинела, преобърна се и се запалш. Шестима души загинаха на място, а двама издъхнаха в болница.

Последните години също бяха белязани от катастрофи с много загинали. На 17 ноември 2017 г. при челен сблъсък край село Микре загинаха 9 души. Причината за инцидента е неправилно изпреварване от страна на шофьора на автобуса.

Шестима души изгубиха живота си на магистрала „Тракия” край София на 13 април 2018 г.  До инцидента се стигна след като автобус се обърна след сблъсък с кола.

Последният инцидент с много загинали беше край Своге. На 25 август 2018 г. загинаха 17 души. Трима починаха по-късно от раните си. Шофьорът получи обвинение, че е карал с 13 км/ч над разрешената скорост, а асфалтът не отговарял на изискванията.