Иван Тотев няма да е кмет на Пловдив след октомври 2019 година! Той е категоричен, макар мнозина от активистите на ГЕРБ да искат той да продължи да дърпа юздите в Пловдив. Логично, рулетката на имената се завъртя и се спрягат все повече и повече кандидати, като половината от тях са районни кметове.  Нито един от тях обаче явно не желае кметското място, тъй като на партийните конференции те издигнаха именно Иван Тотев. Това се отнася и за тримата от Топ 5 на ГЕРБ – Георги Стаменов, Костадин Димитров и Димитър Колев.

Вчера, кметът Иван Тотев бе помолен да коментира имената на своите съпартийци, издигнати за негови наследници. Градоначалникът обаче не успя да си спомни фаворитите и помоли да му бъдат припомнени.

В тази нелека задача влезе репортер на TrafficNews, който започна да изрежда имената на събралите най-много гласове от партийните конференции. В това число бе и Димитър Колев, който бе точно зад градоначалника в този момент. Реакцията, която направи кметът на „Западен”, когато чу неговото име, бе повече от категорична и едва ли оставя съмнение, че мястото на Тотев му е малко далечно, поне към този момент.  На практика се получава, че кметското място е толкова искано, че всеки вика – вземи го ти.

Вероятно те са се вслушали  и в думите на кмета, който каза, че след Славчо Атанасов се управлява лесно, но след Иван Тотев ще е трудно…