Част от районните кметове на Пловдив, наело с кмета на града Иван Тотев залесяваха част от парк "Лаута", който трябва да стигне до бул. "Освобождение"! Това са плановете на общинската управа за огромнвия терен от 200 декара, който се простира между горичката и Зона А12, съобщи кметът Иван Тотев.

Намеренията са 80 % от терена да бъдат залесени, а 20 % да бъдат оставени за жилищно строителство. Въпреки, че Община Пловдив вече има акт за общинска собственост върху терена, за който в продължение на 20 години се водеха съдебни спорове, хората които претендират да им бъдат реституирани парцелите, продължават да атакуват съдебните решения.

Днес беше направена поредната крачка към разширението на парка. Кметът Иван Тотев и екипът му засадиха 100 дървета на площ от 15 декара, където до скоро имаше зеленчукови градинки. Впечатление направи, че първите мъже в Пловдив грабнаха лопатите и нагазиха в калта облечени в официални дрехи и обути с елегантни обувки.

Още по темата - в новините на ТРАФИК ТВ:

В акцията се включиха няколко районни кметове , шефовете на ОП "Чистота" Иван Стоянов и ОП "Градини и паркове" - Стоян Алексиев, волейболистките от ВК "Марица" Пловдив,  спортисти от карате и тайекуон-до клубовете под тепетата включително и европейската шампионка Мирела Чилингирова. 

Залесяването продължава и до края на залесителният период се очаква да бъдат засадени още 600 дървета. В района ще се обособи липова горичка, ще има и 30 чинара. 

Следващата година ще бъде изграден и нов път, който ще свързва Зона А12 със Зона А10 до Акваленда. В момента там има само черен път. Така между двата района ще има автомобилна връзка. 

Предстои да бъде поставено и видеонаблюдение на централната алея в Лаута, като за целта на кметството ще бъдат отпуснати 15 000 лева. 

TrafficNewS.bg