"Поредна политическа бухалка". Така кметът на Панагюрище Никола Белишки определи обвиненията срещу сина му. Вчера депутатът от „Възраждане” Стоян Таслаков заяви, че Иван Белишки го е нападнал и е извадил оръжие. А всичко това станало в магазин пред свидетели.

„Със сина ми съм говорил не повече от 10 минути, тъй като в същия момент се извършваше обиск в жилищата в София и в Панагюрище”, каза Белишки.

„Предисторията е дълга, започва преди повече от година и половина. Еманацията беше запалването на руското знаме, за което Иван съобщи и по вашата телевизия, че го прави, защото не е съгласен с политиката, водена от обкръжението на Путин. След това има безброй сигнали от г-н Таслаков”, каза Белишки, предаде NOVA.

„Чатовете не мога да коментирам, защото не съм ги виждал”, продължи той.

Той и семейството му обаче получавали заплахи.

„Заплахи от страна на привърженици на политическата партия, която представлява г-н Таслаков, включително заплахи за убийство, както и към мен за физическа саморазправа”, заяви Белишки.

Повдигнаха обвинение на Иван Белишки за заплахи за убийствоАко бъде признат за виновен може да получи до 6 години затвор