На поредния нагляр се натъкна читател на TrafficNews.bg. Шофьорът на лекия автомобил е спрял по средата на пътя точно като истински шеф на кръстовището между улиците "8-ми март" и "Братя Миладинови" в пловдивския квартал "Кършиака".

"Този наглец сигурно и на село не би спрял по този начин, а коментарите за това спиране оставям на вас и вашите читатели!", ни изпрати в своето съобщение, читателят, заснел неправилно паркирания автомобил. Или е по-правилно да кажем зарязания автомобил, тъй като БМВ-то си е изоставено в средата на пътното платно, а някой би си помислил, че нещо се е случило и колата не е могла да запали.

Е, надяваме се да не е такъв случая с този автомобил, но това ли е начинът да паркираме колата си?

В града ни все повече коли се паркират неправилно - на инвалидни места или върху тротоарите. След като доста от нашите читатели ни изпратиха съобщения, че биха паркирали по правилата ако имаше къде, се оказва, че голям проблем в много пловдивски квартали е паркирането. Ежегодно нови кооперация никнат като гъби във всички райони на града, но много малка част от тях имат обособени гаражи.

Ръстът на жители, които идват от по-малките населени места да живеят в града под тепетата също нараства, а с това и броя на автомобили. Това е и една от причините все по-често в пиковете часове да има задръстване на главните булеварди в града, което преди беше голяма рядкост. Предстои да видим дали Пловдив ще се превърне в малката столица и проблемите с паркоместа да се увеличат многократно.

За да се справят с неправилно паркиралите автомобили гражданите решиха да се снабдят с лепенки, на които пише "Паркирал си като ИДИОТ!" и да ги поставят на стъклата на превозните средства в нарушение, но и това явно не помага в случая, тъй като никой от шофьорите не си взима поука.

Друго решение, в отговор на постоянните сигнали за нарушители, е и излязлото преди няколко дни мобилно приложение "Гражданите", в което всеки може да качи снимка на лек автомобил, паркиран неправилно, а след като шофьорът се извини публично, фотосът на колата му да бъде премахната.

ОЩЕ НОВИНИ ВИЖТЕ ТУК! 

TrafficNews.bg