Дани Каназирева отправи предупреждение към пловдивчани и жителите на областта, които ще си правят тестове за COVID-19 .

„Искам да отправя предупреждение към хората, които са решили  да си правят бързи тестове в  частни болници и лаборатории .  Изрично предупреждавам,  да не се съобщава какъвто и да е било резултат, преди да има потвърждение от референтната  лаборатория . Това е единствено в правомощията на Националния кризисен щаб.  Само те могат да съобщават новите случаи ,моля да не се създават новини”, каза Каназирева. Тя уточни, че бързите тестове не са толкова надеждни и могат да дадат неверни резултати.

Кметът Здравко Димитров благодари на Кризисния щаб, УМБАЛ „Св. Георги” и МУ – Пловдив за адекватните решения, които се взимат, както и действията за разкриване на лаборатория, което е важно за всички пловдивчани, за да имат спокойствие и да няма излишна паника.

„ На този етап – нека бъдем спокойни, няма нужда от излишна паника – взимат за навременни действия” , каза градоначалникът.

Определиха къде ще е лабораторията за COVID-19 в Пловдив, отваря най-рано след 14 дниТестовете за коронавирус ще бъдат по технологията на PSR, няма да правят бързи проби