За измама, засягаща потребителите на iPhone сигнализираха читатели на TrafficNews. Собственици на устройства от марката Apple се свързаха с медията ни, за да съобщят за измама, която са получили като съобщение на мобилните си устройства.

Съдържанието на съобщението е предложение за работа от вкъщи, която можете да извършвате само чрез мобилен телефон. А сумата, която можете да печелите за един ден е от 3 до 1400 щатски долара.

Тази измамна схема се представя чрез фалшиви текстови съобщения в iCloud, а подавателите са с различни потребителски имена, завършващи обаче с "@icloud.com."

„Здравейте! Ние сме мобилна енергийна компания с физически продукти и печелим такси за обслужване, като предоставяме услуги за аварийно зареждане. Сега ние набираме продуктови франчайзополучатели, имате нужда само от мобилен телефон, за да работите, и можете да печелите от 3 до 1040 щатски долара на ден, като печалбите се изчисляват на дневна база. Ако проявявате интерес, моля свържете се с нас чрез Telegrem: @Jason8632”, се сочи в съобщението.

Отварянето на връзки в съобщението или свързването с подавателите пренасочва някои от потребителите към измамна страница за вход в iCloud. По този начин при влизане в системата измамниците получават достъп до лични данни, като потребителите на iCloud Keychain са особено уязвими по отношение на компрометирането на информация, както и на идентификационни данни за влизане в уебсайтове.