Четиригодишното момиченце от Велико Търново, което лежи във великотърновската болница няма коронавирус, майка му също. Това показват взетите от тях проби преди два дни.

Малката Калина беше приета в отделението по педиатрия във вторник с двустранна пневмония, а бащата Георги Величков публикува зов за помощ в интернет. В него той се жалваше, че лекарите в търновската болница не искали да приемат детето му и се страхували да не се заразят с коронавирус, пише Монитор. 

Обвиненията на бащата категорично бяха отхвърлени от шефа на болницата, д-р Стефан Милев. Той заяви, че момичето е прието, взета му е проба за коронавирус и е изпратена до референтната лаборатория в София за изследване. Според д-р Филев и колегите му обаче, най-вероятно детето не е зарезано с коронавирус, тъй като клиничните симптоми не го доказвали. И резултатите от взетата проба на момичето и майката потвърдиха твърденията на лекарите. Още на следващия ден след приемането си в детското отделение, 4-годишната Калина вече бе започнала да се подобрява.

Температурата и бе спаднала до нормалната, кашлицата и бе намаляла. Според медицинските специалисти до няколко дни момичето ще бъде здраво и ще бъде изписано. Междувременно сана ясно, че приетото с пневмония дете няма поставени задължителните ваксини, тъй като майката е антиваксър.

Според лекарите това вероятно е и една от причините за по-тежкото протичане на заболяването при нея.

Лекуват 4-годишни дете със съмнения за коронавирус във Велико ТърновоКонсултирано е с инфекционист, взета му е и проба за COVID - 19