Продължава да бъде тежка ситуацията в Южна България. Реките в района на Гълъбово достигнаха критичната си точка, а властите имат готовност да евакуират хора. Въвежда се и режим на тока заради залети подстанции и електропроводи. Тази сутрин там заседава Кризисния щаб, който се председателства от вътрешния министър Веселин Вучков, предаде репортер на TrafficNews.bg

Подобно бедствие в Гълъбово не помнят. До момента има над 100 залети къщи, а хората са без електричество. До Коледа е намерено временно решение с въвеждането на режим на тока. Властите вече са почти готови с изграждането на 4-метровата дига, която се изгражда чрез насипването на едри скали.

С помощта на мини Марица-Изток, електрозахранването в самото Гълъбово е частично възстановено. Ситуацията с язовирите е сложна. По обед язовир Жребчево обаче успя да поеме допълнителното количество вода от друг язовир. 

Полиция и пожарна са в готовност да евакуират стоте семейства от Елхово, ако ситуацията там се усложни заради очаквана приливна вълна.

Още за наводнението - ВИЖТЕ ТУК


TrafficNews.bg