Проф. Момчил Мавров, предложен от ГЕРБ- СДС беше избран за подуправител на Националната здравноосигурителна каса. "За" проф. Мавров гласуваха от ГЕРБ-СДС и ДПС. "Против" бяха ПП-ДБ, БСП, както и четирима депутати от “Възраждане”.

"Възраждане", които поискаха точката да бъде включена извънредно в дневния ред, масово не участваха в гласуването, вместо да гласуват "против" - както твърдяха, че е принципната им позиция.

Групата на Костадинов се състои от 36 души, но само 4 участваха във вота. Гласовете срещу номинацията на Мавров останаха 85. 

Същото се случи и с "Има такъв народ" - нито един от присъстващите в парламента техни депутати не участва във вота. Вместо това Тошко Йорданов сипеше обиди към ПП-ДБ по време на дебата, за което получи наказание "забележка". 

Кандидатурата предизвика скандал между ПП-ДБ, “Възраждане” и ГЕРБ-СДС. Нападките бяха по-скоро лични и политически за кабинета и неговата работа.

След гласуването Настимир Ананиев от ПП-ДБ обиди представителите на Възраждане и ИТН като ги нарече "мишоци". Наложи се председателят на парламента да даде почивка, за да не се стигне до саморазправа. След размяна на реплики, квесторите разделиха двете групи депутати: на ПП-ДБ и на Възраждане и ИТН.

Пеевски и Петков се скараха в пленарната залаПП-ДБ няма да подкрепят кандидатурата на проф. Момчил Мавров за шеф на НЗОК