"С всяка изминала година се увеличава броят на шофьорите, които сядат зад волана под влиянието на наркотици. Ако да речем през 2000 година те са били 0 човека, за миналата година те са над 3000", това заяви гл. комисар Ивайло Иванов.

Той съобщи още, че броят на всички престъпления е намалял в периода на извънредно положение в сравнение с миналата година.

"Единствено са се учеличили сигналите за домашно насилие. Ако до сега средно са били 72 сигнала за 24 час, сега са 77, което не е фатално", допълва Иванов. 

Главният комисар коментира и нарушителите по КПП-тата, като заяви, че броят им не е никак малък.

"До снощи имаме 1100 досъдебни производства и 15 000 акта за неспазване заповедтта за носене на маска. По Великденските празници са проверени общо 17 717, като от тях като 787 са посочили, че отиват на работа без да имат такава, а 159 от тях са регистрирани в бюрата по труда. Ще последват проверки и всички нарушители ще бъдат санкционирани", категоричен е Ивайло Иванов. 

Главният комисар коментира в свое интервю по БТВ и нападението над журналиста Слави Ангелов.

"Задържаните от нас лица, според нас са преките извършители на побоя. Близнаците боксьюри Николай и Георги, както и Бисер Митрев, който също е спортист са стари познайници на полицията с предишни техни прояви. Не знам какъв човек трябва да си, за да направиш такова нещо - аа живееш с чувсто за безнаказаност и да си мислиш, че нищо няма да се случи. Важното е, че успяхме да стигнем до тях", казва комисар Иванов. 

Според него доказателствата, които са събрани до момента са достатъчни, за да твърдим, че това са преките извършители.

"Със сигурност престъплението е с поръчкови мотиви, но каква е разменнната монета нямам идея. Основната версия е, че побоят е свързан с работата на журналиста Слави Ангелов, но това не означава, че ние не проверяваме и други възможности. Днес предстои внасяне на искане за постоянна мярка за неотклонение, завършва Ивайло Иванов. 

Бисер Митрев и братята боксьори Асенови ще бъдат обвинени за побоя над Слави АнгеловБратята са част от боксовия клуб "Левски София Запад"