Единственото нещо, което различава животното от човека е разумът. Но това далеч не означава, че сме по-добри същества от тях. Животните имат невероятната сила да ни показват истинските емоции. Тези важни, уж малки неща, за които все не ни остава време – внимание, нежност, игри, разходки, искрена обич.

“За величието на една нация и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните” е казал Махатма Ганди. Ако се водим от думите му…. то това говори много лошо за нас българите. Всекидневно сме свидетели на свирепо отношение от малки и големи към беззащитните същества. Отровени, влачени, убити и дори изгорени живи. Това са част от гнусните и трагични истории, които през последната година сме ви разказали.

Тези изверги обаче, не заслужават да припомняме проявите им. Затова ще припомним само щастливите истории. Ще покажем онези същества, на които по един или друг начин сме помогнали. Дали с намирането на нов дом или връщането им обратно при обичащите ги стопани.

Гордо на първо място ще ви припомним трогателната история на едно малко котенце, което благодарение на всеобщите усилия на целия ни екип намери дом и семейство.

 В средата на април главният редактор на TrafficNews.bg намери котенце на няколко седмици само в парк Лаута. Малката писана бе изнемощяла и дехидратирана, все още на възраст, на която една малка животинка не може да се грижи сама за себе си.

Всички в редакцията ни бяха съпричастни към грижата за новия член на екипа. Само за седмица малчуганът укрепна и се превърна в красиво, охранено и игриво коте. Час след като, екипът ни направи апел към хората, за дом и любов, млади пловдивчани откликнаха.

На следващия ден Габи и Благо, пристигнаха в редакцията и взеха малкото коте. И до днес те споделят с нас, радостта между тях и новия член на семейството си.

 

Trafficnews.bg търси любящ дом на тази мъркаща малка красавицаМъничето бе намерено изнемощяло и изоставено от член на екипа ни

След материал на TrafficNews.bg едно куче получи шанс за живот. Животинчето бе блъснато от кола на Брезовско шосе. Цели 3 дни животното е подминавано от хората, които по никакъв начин не показали човещина.

Кучето, виещо от болка и оставено окървавено на пътя, с миловиден поглед се надявало някой да му помогне, но уви! Неговото спасение се оказало друго куче, което успяло да заведе човека, който го храни, до едва оцелялата душичка.

Млада пловдивчанка се е притекла на помощ и е завела животното в клиника. За жалост обаче, тя не е имала възможност да плати животоспасяващите манипулации.

Ден след публикацията ни, двама анонимни дарители, са внесли цялата сума за лечението на кученцето.

 

Нека помогнем! Блъснато кученце в Пловдив има нужда от операция СНИМКИНевинното животно бе оставено в окаяно състояние от неизвестен шофьор на Брезовско шосе

Не едно или две животни, бяха загубени в Пловдив, но благодарение на нашия екип, те бяха върнати на стопаните си.

 Най-странен бе случая на загубения папагал Мишел. Странен, защото не всеки ден, хора издирват пернатите си любимци. Така през август, папагалът мистериозно изчезнал от дома на пловдивско семейство. Въпреки усилията си, хората не успяха да открият Мишел и се обърнаха към нас.

След отправения апел, Мишел бил забелязан от наши читатели и историята завърши с хепи енд.

 

Щастлива развръзка за пловдивско семейство! Мишел вече си е у дома СНИМКАХора са забелязали папагала на парапета на съседен блок

Една от най-щастливите истории бе на малкия Бъки. Пловдивско семейство загуби свoя любимец в ж.р Тракия през първите дни на април. Повече от два дни пинчерът бе далеч от стопаните си, които и за миг не спряха да го търси. Лъчът надежда дойде след два дни тъга и сълзи, когато след две публикации на нашата медия, двойка се свърза със стопаните на Бъки и го върнаха вкъщи.

 

Бъки все още го няма! Стопаните предлагат щедро възнаграждение! ОБНОВЕНА* СНИМКИПочти 24 часа отминаха, от както едно пловдивско семейство загуби свия любимец

Със щастлив край завърши историята на един питбул, скитащ се повече от две седмици по улиците на Пловдив. През юни наши читатели сигнализираха, че бяло куче от бойната порода се скита по булевард „Княгиня Мария Луиза”. Животинчето имаше каишка, но беше плашливо и не позволяваше да бъде докосвано.

Часове след публикацията ни, с нас се свързаха и стопаните на кучето. Притеснени те издирваха любимеца им на оказаното от нас място, но без успех. Ден, два, три и дори седмица, нямаше нито вест нито кост от кученцето. 

Така един ден в края на месеца, пловдивчани се свързаха с нас и съобщиха, че са забелязали питбула до Братската могила. Хората успели да го хванат, нахранят и да чакат стопаните. Наш репортер успя да съобщи добрата новина на семейството и не след дълго те си прибраха питомника.

 

Продължава издирването на изгубено домашно куче. Ако можете, помогнете! СНИМКИЗа последно то е забелязано от граждани на булевард “Княгиня Мария Луиза“

Две ловни кучета бяха загубени край Бяла черква отново през април. Майка и дъщеря -  Курцхаар изчезнаха от къщата на стопаните си. Часове търсене без успех, наложи публикуването на апел в нашата медия. Разбира се резултата не закъсня.

Наш читател се свърза с медията ни, за да разкаже, че е открил двете кучета на пътя за хижа Здравец и пътува към стопаните. Така изтощени, двете животинки се отдадох на сладка дрямка в уютния си дом, при любящите си стопани.

След материал на Trafficnews: Двете ловни кучета вече са при стопаните си ОБНОВЕНАТе били намерени на пътя между хижа Здравец и Бяла Черква

Последните питомци, на които TrafficNews.bg успя да помогне е на Бари и Рекс. Сетерът и немската овчарка бяха издирвани под дърво и камък в Хисаря. Два дена нямаше и следа от тях, когато едно младо момче не връща усмивката на лицата у собствениците. Една сутрин младежът ги забелязал край града и сигнализирал за местонахожението им.

 

Щастие! Стопани намериха изгубените в Хисаря Бари и РексСетерът и немската овчарка били открити тази сутрин от момчета на излизане от града

Още десетки са историите със щастлив край. Екипът на TrafficNews.bg се гордее, че през последните 12 месеца успяхме да върнем усмивките на мнозина пловдивчани. За жалост, въпреки усилията ни, има и такива случаи, в които хепи енд няма.

Щастлива развръзка! Маус вече си е у дома СНИМКАМинути след публикацията на медията ни стопаните на кучето са се свързали със спасителите му

Някой виждал ли е този далматинец? Изгубен е край Пловдив * СНИМКАСтопаните на Карина са готови да дадат възнаграждение, ако някой им върне кучето

Немски шпиц се изгуби в района на стадион Христо Ботев! Познавате ли си го? СНИМКАКучето е с черна каишка и към момента ще остане пред малко магазинче на ул. Тодор Влайков 6