Кученце бе блъснато и оставено в окаяно състояние от неизвестен шофьор на "Брезовско шосе" в Пловдив. Цели 3 дни животното е подминавано от хората, които по никакъв начин не показали човещина.

Кучето, виещо от болка и оставено окървавено на пътя, с миловиден поглед се надявало някой да му помогне, но уви! Неговото спасение се оказало друго куче, което успяло да заведе човека, който го храни, до едва оцелялата душичка.

Млада пловдивчанка се е притекла на помощ и е завела животното в клиника. За това разказва самата тя в профила си във Фейсбук.

Ето какво пише Габриела Якуб:

"Кръстихме я Бела... Когато я видях вчера, тя не можеше да се изправи, а когато се опиташе започваше да се влачи. Човекът, който я е намерил, беше последната надежда за нея, но той нямаше какво повече да направи освен да и сложи храна и вода, но това в този момент не беше нещото, което ще я спаси. Човекът няма нито фейбук, от който да потърси помощ, нито финансова възможност да заведе кученцето на лекар, затова помолил негова близка да пусне пост с надеждата някой да помогне. Така попаднах на поста за Бела".

След като Габриела поела инициатива и завела кучето на ветеринар, днес тя отново посетила кабинета, за да бъде направена рентгенова снимка на блъснатото животно. 

Оказвало се, че Бела има две фрактури, за които се налагат 2 операции, за да може да живее нормално. Има счупен таз и локсация на задната лапа. Ще се наложи поставянето на имплант, за да може Бела да проходи отново, в противен случай е обречена да остане инвалид завинаги.

"Болките, които тя изпитва в момента, са неописуеми, а тези, през които е минала преди да я намерим, не искам и да знам. ХОРА, МОЛЯ ВИ ОТВОРЕТЕ СЪРЦАТА СИ И ПОМОГНЕТЕ, НЕ НА МЕН , А НА НЕЯ. ВЯРВАМ, ЧЕ ЗАЕДНО ЩЕ МОЖЕМ ДА Я СПАСИМ, НИЕ СМЕ НЕЙНАТА НАДЕЖДА. АКО ВСИЧКИ ОТДЕЛИМ ПО МАЛКО СРЕДСТВА, ЩЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПЕРИРА, В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ Е ОБРЕЧЕНА..." - сезира добрата пловдивчанка.

Докато не бъде събрана необходимата сума, няма как да бъдат извършени операциите. Разходите по изследванията, снимките и другите манипулации до момента са поети от въпросното момиче, но занапред тя няма да може да се справи сама и вярва, че има хора с добри сърца, готови да дадат малко, за да помогнат с много.

Оперцаиите, изследванията, лекарствата, обезболяващите и всички необходими медикаменти преди и след оперативно ще струват около - 1300 лв. 

Нека бъдем по-добри и помогнем на животинчето! 

Може да го направите по следните начини:
По банков път:
IBAN : BG82STSA93000023502393
Име: GABRIELA YAKUB

Офис на Еконт: Пловдив Кършияка, 0899932413 , Габриела Якуб