Болницата в Сливен преустановява приема на пациенти с COVID-19. Причината е липса на персонал в инфекциозното отделение. Пациентите ще бъдат пренасочвани във Военна болница-Сливен.

Днес кризисният щаб в Сливен трябва да реши как ще продължи да работи инфекциозното отделение в града, останало само с един лекар след смъртта на д-р Илиана Иванова и заразяването на шестима медици от лечебното заведение. В болницата се очаква да бъдат командировани лекари, ще се търсят и доброволци.

11 болни са настанени в момента във Военна болница, от тях 8 са с доказан коронавирус. Състоянието им е стабилно, няма усложнения, съобщи пред БНТ полк. д-р Илиян Комитов, началник на здравното заведение.

Началникът на Военна болница призова гражданите да бъдат спокойни и заяви, че здравните власти имат пълна готовност да прием и лечение на пациенти.

Уверявам ви категорично, че болниците разполагат с необходимите предпазни и лекарствени средства, заяви още полк. д-р Илиян Комитов.

Състоянието на близките на починатала от инфекция д-р Илиана Иванова, които също са с установен коронавирус, към момента е стабилно, каза още началникът на Военна болница - Сливен.