Двама работници все още се издирват, след като 10-етажен хотел, собственост на пловдивския бизнесмен Георги Гергов се срути край Варна. За сега са идентифицирани две жертви - Тодор Димитров на 46 години и Борислав Асенов на 39 години.  Другите все още се издирват. Инцидентът е станал в 17,45 часа днес в комплекса "Слънчев ден".

Бригадата е била съставена от 20 човека. Всеки работник разказва за различна цифра на работниците, които са под руините, съобщи Нова телевизия преди минути. По тази причина не се изключва възможността под руините да има още хора. Работниците са разбивали колоните на хотела с тежка техника, но не са успели да ги съборят. Тогава започнали да режат арматурата на ръка. Снимки от мястото разпространи varnautre.bg. На тях се вижда страшната гледка от срутената 10-етажна сграда.

 Инцидентът с работниците днес е станал при почти напълно срутен хотел, показват първите снимки от мястото на трагедията. Вижда се повече техника, отколкото хора, но е възможно те да са били на близко разстояние и при падането на стени да са останали под тях.

Единият затрупан е Тодор Тодоров Димитров, на 46 години от селата край Варна. На мястото вече е съпругата му Стойка и брат му Георги. Борислав Асенов е вторият затрупан, на 39 години е, на мястото е брат му Красимир. Всички са разстроени и в шоково състояние. Според тях, първите съобщения за инцидента те са получили около 17.30 часа.

 

"С термокамера ще търсим признаци на живот под руините. Следващият етап от спасителната операция е пожарникари да влязат в сградата и с почукване по руините да се уверят дали затрупаните мъже са все още живи. Ако това не стане, ще се пристъпи към вкарване на тежка техника на територията на срутения хотел", обясни комисар Тихомир Тотев, шеф на районното звено "Пожарна и аварийна безопасност" - Варна.

„Сега научавам за инцидента, не знам подробности. Възложил съм обекта на голяма варненска фирма. Тя е наела и подизпълнители. Събаряме високия хотел „Вероника”, който е на 47 години, за да построим нов. Със сигурност случилата се трагедия е там”, заяви бизнесменът Георги Гергов пред блиц за трагичния инцидент, който се случи тази вечер.

Съпругата на един от затрупаните работници под срутилия се хотел "Вероника" пристигна на мястото на трагедията. Стойка Василева разказа, че мъжът й Тодор Василев е започнал работа в строителната фирма, която е трябвало да разруши старата сграда, едва преди 10 дни. Василев е на 46 години от Девня, съобщи varnautre.bg.

"Нищо не знаем, никой нищо не ни каза, дойдохме веднага след като разбрахме, тъй като знаем, че работи на този обект", разказа съпругата, която е на мястото с братът на Тодор. Тя се е чула по телефона за последно с мъжа си в следобедните часове.

Още новини - ТУК

Още снимки - в галерията към новината.

TrafficNews.bg