Гневна жалейка за загиналия в жестоката катастрофа на 14 октомври край Трън габровски стоматолог д-р Любомир Узунов предизвика вълна от коментари в социалните мрежи. 42-годишният лекар пътувал сам в своето "Ауди", когато в неговото платно връхлетял управляван от 18-годишен шофьор "Мерцедес" с четирима спътници. След челния удар шестимата участници в инцидента загинаха на място.   

Роднините на д-р Узунов, който е сред най-уважаваните стоматолози в Габрово, са убедени, че случилото се е истинско убийство.   

Ето какво написа във Фейсбук Мариана Желязкова, близка на загиналия стоматолог, чието погребение събра хиляди жители на Габрово:

"Беше тежка седмица – тъжна и гневна…
Тъжна, защото в тежка катастрофа загина обичан от нас човек…
Гневна, защото журналистите за пореден път изкривиха или по-скоро не представиха истината, показвайки манипулативно опечаленото село Крън, страдащо за петимата загинали цигани. Пропуснаха, обаче, да споменат за шестата жертва на тази ужасна катастрофа – д-р Любомир Узунов. Пропуснаха да споменат, че той беше Убит!

Пропуснаха да споменат, че неговият 18 годишен убиец, заедно с останалите четирима спътници са били пияни и дрогирани. Пропуснаха да споменат колко обичан беше той и че за него скъбят не само семейство, близки, приятели, но и пациенти, и цяло Габрово.
Гневна съм, че няма последствия, че нищо не се променя, че пияните шофьори продължават да са нещо нормално в България. Гневна съм, че живеем в страх, че нашите деца може да станат част от тази статистика.
ТОЙ ЖИВЕЕШЕ ЗА МИГА И НЕ СЕ СТРАХУВАШЕ ОТ СМЪРТТА!!! НО ТЯ НЕ ГО ЗАСЛУЖАВАШЕ!
Той беше страхотен професионалист, влюбен в лекарската професия, перфекционист в работата си и чрез нея правеше света по-красив.

Той беше брат, син, чичо, приятел.. Днес ти казваме сбогом, но ние всички ще помним широката усмивка, с която преминаваше през живота ни. Почивай в мир, Любчо! Светъл да е пътят ти!”

Въпреки първоначалните твърдения, че виновният за катастрофата млад и неопитен шофьор е бил пиян и надрусан, тази версия не беше потвърдена от направените изследвания и експертизи. Според тях в кръвта на загиналия 18-годишен шофьор Юлиян не са открити наркотични вещества.  Кръвната му проба е показала 0,22 промила алкохол, което е под допустимата граница от 0,5 промила алкохол, до която водачите не подлежат на санкция. Кръвната проба на 42-годишният стоматолог д-р Любомир Узунов е отрицателна, съобщиха от прокуратурата в Стара Загора. 

 Положителна е само пробата на един от загиналите пътници. Резултатите от кръвния анализ са показали 0,9 промила алкохол.

Зловещият сблъсък стана около 1 часа на 14 октомври при разклона за град Крън и село Хаджидимитрово. Челният удар бе между лекия автомобил "Ауди" с габровска регистрация, шофиран от д-р Узунов и "Мерцедес", управляван от 18-годишния Юлиян. 

От кадрите, заснети от охранителна камера край пътя се вижда как автомобилът на стомалотога пътува към Казанлък. Срещу него внезапно в платното за насрещно движение навлиза друга кола, която се движи с висока скорост. Следва внезапен челен сблъсък на правия участък.

Според разследващите основната причина за касапницата на пътя е превишената скорост при ограничение от 50 километра в час на мястото на удара. 

Петима от загиналите в катастрофата край Казанлък живеели на една улица в КрънЗад волана на колата, която по първоначални данни е навлязла в насрещното платно, е стоял 18-годишният Юлиян