„Нямам информация за „ала-бала“ с машините. Това са изрази, добили гражданственост за потенциална възможност за манипулация, но гарантирам, че не е правено на предишните избори". Това заяви служебният премиер Димитър Главчев от трибуната на Народното събрание. Той отговаря на въпроси на депутати в рамките на днешния блицконтрол. 

Премиерът припомни, че кабинетът предложи на ЦИК допълнителни гаранции за прозрачността на изборите. Едно от предложенията, припомни Главчев на депутатите, е пломбите за запечатване на флаш паметите да се осигуряват от независим доставчик, различен от изпълнителя на обществената поръчка за машинното гласуване.

„Хубаво е това да се следи от държавата - дали има достъп до флаш паметите", подчерта Главчев.

Той заяви категорично, че служебното правителство планира да вземе необходимите мерки, които възпрепятстват опорочаването на вота. "Ако има съмнения за опорочаване честността на вота, ще се действа безкомпромисно и светкавично", каза премиерът.

Той призова народните представители да подават сигнали и допълни, че е научил за 1200 регистрирани на един адрес в Стамболийски от медиите.