Румяна Георгиева е съучастничката на таксиметровата шофьорка Анна Бонева в обира на болната майка на бебе  Благовеста Найденова, научи TrafficNews.  Двете изтеглили от дебитната й карта парите, с които жената трябвало да изхранва едногодишната си дъщеричка през следващите две седмици.

По информация на TrafficNews двете участнички в кражбата са много близки приятелки от години. Не е ясно дали и друг път са извършвали подобни действия и дали това не е начин на препитание за тях.

От социалните мрежи става ясно, че Георгиева е семейна и има двама синове. Не е ясно обаче дали има постоянна работа и легални доходи.

Както TrafficNews вече разказа как шофьорката Анна Бонева от една от най-големите столични таксиметрови фирми е задигнала чантата на 38-годишната майка с дете, която е с тежко заболяване.  Потресаващата история се разиграла на 6 ноември, когато Благовеста трябвало да отиде в Първа градска болница. Жената страдала от много тежко заболяване и трябвала спешно да започне лечение. Понеже нямало на кого да остави бебето, го взела със себе си. 

Шофьорка на такси обра тежко болна майка с бебеАнна Бонева и приятелката й изтеглили пари от банковата карта на софиянката Благовеста, която останала пред болницата без пари, документи и телефон

Благовеста носела със себе си чанта, в която били документите, парите, телефона, както и водата и млякото на бебето. В другата си ръка майката носела играчката на детето. Когато стигнали до Първа градска болница Благовеста платила на Бонева около 9 лева, колкото била сметката, но не получила касова бележка.

Найденова бързала да извади количката, тъй като заради заболяването си не може да стои на краката си и не се чувства стабилна. В това време Бонева затворила вратите и потеглила с багажа на майката на бебето.

Благовеста не можела да се обади на никого, нямала пари в себе си и останала дори без документи, ключове за вкъщи и храна за детето си.

Анна Бонева и Румяна Георгиева са задържани още същия ден, след като 38-годишната майка подала сигнал в полицията. И на двете са повдигнати обвинения, но в момента са на свобода – Бонева е с наложена мярка „парична гаранция” в размер на 500 лева, а Георгиева е пусната само с подписка.

TrafficNews потърси Бонева за коментар, но вратата отвори нейна съквартирантка, която не пожела да разговаря с екипа ни. Според съседи на таксиметровата шофьорка в къщата, която обитава, живеели още няколко жени. Те нямали роднинска връзка помежду си.

„Те са си съмнителни. Аз даже се чудех какво пак са направили. Едната беше в Дубай уж да работи, другата кара такси, трета не знам с какво се занимава. Абе всичките са си странни и не говорят много с останалите хора в района”, разказа пред TrafficNews съсед на Бонева.

Екипът ни потърси за коментар и фирмата, в която работи шофьорката, откъдето заявиха, че ще разговарят с нас по-късно. Заради преживения шок здравословното състояние на Благовеста се влошило рязко. 

"След всичко това аз трябва да съм просяк. Да искам заеми от хора. С откраднатите пари щях да гледам бебето си две седмици - да му купувам храна, памперси, мляко. Искам тази жена да си получи заслуженото, защото не е въпросът в 350-400 лева, а в това, което тя ми причини! Знаете ли какво изживях? Жена, тя е жена, а открадна последните пари на майка с дете, която е тежко болна, аз това не го проумявам", сподели със сълзи на очи Благовеста.