Съдия Татяна Гьонева Коева от Окръжния съд в Стара Загора е съдийката, която пусна мъж обезобразил приятелката си с макетно ножче. 18-годишното момиче е било с 400 шева и нарязани ръце, крака и гърди. Носът на момичето е счупен, а след кървавата саморазправа мъжът е обръснал косата ѝ.

Потребители в социалните мрежи се надигнаха срещу съдийката и я призоваха да си подаде оставката.

Припомняме, че в понеделник в Стара Загора се организира мирно шествие в подкрепа на момичето. Протестиращите искат ефективна присъда за извършителя и съдия Коева да подаде оставка. Шествието ще се състои на 31 юли от 18:00ч. пред Съдебната палата в Стара Загора.

Ето и един от коментарите в социалните мрежи:

Представям ви съдия Татяна Гьонева Коева от Окръжния съд Стара Загора. Тази жена пусна на свобода лицето, което обезобрази приятелката си с макетен нож, която я скалпира и ѝ счупи носа. Всичко това се случва с часове наред мълчания и по особено жесток начин. Клетото момиче на 18-годишна възраст е с 400 шева, фрактура на носа, скалпирана, емоционално и психически съсипана.

Тази дама е определила деянието като лека телесна повреда и без никакви скрупули е пуснала на свобода извършителя. Това представлява нашата прогнила система.

Аз лично освен отвращение, нямам други чувства, които мога да споделя. Дано съдията се гордее с постъпката си. Съдебна реформа - да, ама не.

Организират мирно шествие в подкрепа на нарязаното с макетен нож момичеХиляди души са отбелязали присъствие в социалните мрежи

Показаха мъжа, нарязал с макетен нож 18-годишната си приятелка в Стара ЗагораМомичето има над 400 шева, счупен нос и е с обръсната коса след нападението

Повдигнаха обвинение на мъжа, обвинен, че е обезобразил приятелката си