Нова жертва на телефонна измама пострада в събота и изгоря с 2100 лева. Виолета С. на 88 години от квартал „Банишора” „дарила” парите за спешна операция на сина си. Според жената, тя и друг път е била обект на атака от телефонни мошеници, но този път театърът бил пълен- първо й се обадила „снахата”, после и шефа на здравната каса.

Включил се и полицейският участък, но накрая се установило, че всичко е измама, разказва в. "Преса". Този път схемата наистина е перфектна. След като приключила разговора с измамниците, възрастната жена позвънила на снаха си, но била свързана с друг телефон, защото се чул плач и молба за помощ.

Според близките на ограбената жена, става дума за включване в схемата на телефонни техници. Иначе измамата е банална – съобщават, че синът е блъснат от кола и е в „Пирогов”. Кракът му е счупен на четири места и трябва незабавна операция, съобщават мошениците.

Те искат 16 000 евро за „златни пластини”, които могат да бъдат отпуснати от здравната каса. Измамниците дори дали на възрастната жена телефон на „шефа на здравната каса”- 955 23 33. Тя позвънила и разговаряла с мъжа ,представил се за шеф на НЗОК.

Точно той й обявил, че ако не намери поне 1/10 от сумата, кракът на сина й ще бъде ампутиран. Жертвата разговаряла и с „хирурга”, който уж трябвало да извърши операцията. Мошеникът се съгласил да вземе събраните от жената 2100 лева, за да направи операцията.

Измамниците не губили време, а накарали жената да свали парите на улицата, където минала черна кола и прибрала сумата. Виолета разбрала, че е измамена след десетина минути. Със случая са се заели от Второ районно управление , но не таят големи надежди да хванат измамниците.

TrafficNews.bvg