Калайджии от цяла България се събраха на ежегодния си пазар за булки край Стара Загора. Всяка година на този ден ромите организират събор, на който момичетата си търсят младоженци, а момчетата си търсят булки. За честно и красиво момиче обаче се плаща скъпо.

„Трябва да е честна първо, трябва да е нормална”, разказа пред TrafficNews.bg един от мераклиите за жена.
От рано сутринта калайджии от всички краища на България се събираха на автогарата в Стара Загора. Паркингът се изпълни със сергии и десетки момичета за женене. Те привличаха внимание със силен грим, избелени лица и задължителен блясък в дългите коси. Момчетата имаха друга тактика.

Цената на булка е между 5 и 15 хиляди лева. На пазара в Стара Загора обаче се намираха булки и на по-ниски цени. Всички калайджии са платили за жените си, а сумата е израз на благодарност от момчето към бащата на булката, че е отгледал толкова красиво и добро момиче.
„Даваме злато, пари, да вземем булки. 5-6 хиляди, 4 хиляди, зависи от булката. Искаме да бъде малко красива, да бъде честна.”, твърди един от кандидат-купувачите.

Булките също имат претенции към младоженеца.
„Характерът, начинът на държание и душата – най-важното”, споделя една от бъдещите булки.
Джани Моранди има дълъг опит в търговията с булки. Затова има и собствени критерии за това от кои краища са най-добрите съпруги.
„50 хиляди лева дадох за жени, имам две къщи, имам 22 внучета и не ми върви на жените. Най-хубаво е да вземеш жена от Родопите – много са трудолюбиви и добри. Те са супер сексопълни”, споделя Джани.
Тази година средната възраст на булките се е вдигнала от 14 на 17 години.

TrafficNews.bg