"Да изчакаме пожаротехническата експертиза и криминалистичната експертиза, преди да правим заключения", заяви Росен Рапчев от Агенцията за безопасност на движението по пътищата в "Още от деня" по БНТ. И допълни, че никога не е само една причината, в повечето случаи тя е комплексна.

Според него в последните три години в този участък няма тежки ПТП - има 10, но без ранени и тежко пострадали. Не са сигнализирали да има опасности.

"Този път не е автомагистрала. На пътен възел "Дасколово" има знаци, че е автомобилен път, което означава, че важат правилата за автомобилен път до 120 км в час", допълни експертът. Възможно е заради мократа пътна настилка и при липса на добра видимост водачът да се е заблудил, но това ще стане ясно, след като стане готова експертизата.

"Проектантът е решил да сложи предпазни съоръжения, които са еластични прегради и би трябвало да върнат превозното средство на пътя, но защо не е станало, ще изчакаме да се изясни", каза още Рапчев. Според него може да се мисли за осветяване на пътищата по подобие на други европейски страни.