Тримата български граждани, един от които е зам. председателят на Комисията по външна политика в 47-то и 48-то Народно събрание Ангел Георгиев, които бяха бити и арестувани на границата с Македония на ГКПП Гюешево днес, са задържани. Вече са транспортирани в град Крива паланка, където ще бъдат съдени по бързата процедура.

Възможният изход от това бързо и неправомерно производство са два: да бъдат върнати до границата и да им бъде ударен черен печат или да бъдат осъдени на до 35 дни затвор.

"Този арест вече не е провокация на хулигани или опозиционни партии в Македония. Това е откровена провокация от страна на правителството на Македония!

"Възраждане" настоява българската държава да заеме твърда позиция в защита на българските граждани", коментираха от партия "Възраждане". 

Костадинов след ареста на бивш пловдивски депутат на границата: Нагла провокацияТрима българи са били задържани

Десетки български граждани не успяха да  пристигнат в Скопие, за да се поклонят пред гроба на Гоце Делчев. Причината, според официалните власти в РСМ, била срив  системата за граничен контрол заради токов удар, заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Честването на 151 години от рождението на Гоце Делчев в югозападната ни съседка беше съпроводено с напрежение  и разочарование.