„Това е откровена нагла провокация от страна на правителството на Македония!”, това зави лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов по повод ареста на доскорошният народен представител от Пловдив Ангел Георгиев.

По информация на партията, той е бил бит и арестуван от македонските граничари на ГКПП Гюешево, докато излъчвал на живо във фейсбук от телефона си.

„Това вече не е провокация на хулигани или опозиционни партии в Македония. Това е откровена нагла провокация от страна на правителството на Македония!!!”, написа Костадинов в профила си във фейсбук.

Припомняме, че десетки наши сънародници бяха блокирани на граничния пункт  и чакаха с часове, за да минат граница и да отдадат почит по повод 151-вата годишнина от рождението на Гоце Делчев. Това предизвика напрежение и скандали.

От полицията на Република Северна Македония потвърдиха за задържането на трима наши сънародници.

„Около 12:45 ч. на ГКПП „Деве баир“ е настъпило нарушаване на обществения ред и спокойствие от Г.З.(35г.), А.Х.(50г.) и Р.Х.(54г.) български граждани, които първо са се държали грубо и непристойно – с най-обидни думи. След това са се опитали да нападнат физически полицейските служители, извършващи служебни действия, при което са задържани и се работи по пълното изясняване на случая”, съобщават от македонската полиция.

Ето и видео: