Ръководството на фирма "Екоинвест", чиято база се намира край Пазарджик, изключва възможността замърсяването на река Марица да е свързано с производствения им процес. 

Името на компанията е сред тиражираните като разследвана за причините за отравянето на водите на реката чрез пластмасови мленки. 

"Нормално е първите подозрения да бъдат насочени към нас, тъй като ние сме един от най-големите преработватели на пластмасови суровини в областта. Но вероятността да сме причинител на замърсяването е нищожна, защото отпадните води от нашия производствен цикъл минават през вътрешна наша пречиствателна станция и след това се изливат в канализация на ВиК. След това този канал се зауства в една по-малка река Пишмянка, а след това тази река се влива в Марица. В река Пишмянка обаче няма никаква мъртва риба, което означава, че водите ѝ не са замърсени", коментира за TrafficNews Ангел Ангелов от ръководството на фирма "Екоинвест". 

Също така Ангелов заяви, че все пак са назначили вътрешно разследване, за да Отхвърлят дори и малка вероятност те да са причинители на замърсяването. Очаква се следващата седмица да заработи новата им пречиствателна станция, в която са инвестирали 300 хиляди евро. 

"Не работим с химикали, не работим с пестициди, затова няма как да причиним токсично отравяне на реката", категоричен е Ангелов. 

Той допълни, че в района има редица предприятия, които се занимават с преработка на пластмасови отпадъци, но не е запознат с какви технологии боравят те. Надява се по най-бързия начин органите на реда да открият виновника за замърсяването. 

Дани Каназирева за отравянето на Марица: Разследва се пазарджишка фирма, преработваща пластмасаТонове риба може да се умрели заради пластмасови мленки