„Искам да изкажа благодарност на всички мои приятели и познати, които ме подкрепяха през изминалите дни и днес! За пореден път ме накарахте да се почувствам горд, че съм Българин! Макар и да не успях да взема медал, вие ме накарахте да се почувствам като победител! Бъдете здрави и ви благодаря, че ви има!” Това написа в профила си във фейсбук олимпийският ни състезател в Рио Янислав Герчев.

Той донесе първа победа за България по време на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, след като триумфа над състезателя от Тайпе, като го победи с ипон. В следващ мач родният номер 48 в световната ранглиста по джудо загуби от съперника си от Грузия след 5-минутна схватка!

Заради добрите постижения, приятели и фенове изпълниха профила на джудиста с коментари:

„Брат, не зависи ти дали днес победи или загуби важното е, че участва и показва сърце на победите.ТИ ЗА МЕНЕ СИ ЕДИН ВЕЛИК ШАМПИОН”, написа топ боксьорът Арман Хакобян.

„Адмирации за всичко, брат! Важното е, че имаш сърце и го показа вчера. Сбори се мъжки! Самият факт, че обедини толкова разединен народ е повод за гордост! Другото което е, че когато печелиш - всички се радват, но да изгубиш и толкова много хора да изгубят заедно с теб е безценно! Ще си позволя от твое име да благодаря на всички, които се бориха заедно с теб вчера! Върви все по-уверен по пътя си към върха, защото ти можеш!”, пише друг приятел на пловдивчанина.

„Брат, всичко е в теб! Такива като теб са 1 на милиард. Аз празнувам - за мен това е уникален успех - Браво! Рио беше добра загрявка за Токио! Напред, шампионе!”, гласи друг коментар.

„Браво, машина!!!”, пишат още фенове на джудиста.

Безспорно пловдивчанинът Янислав Герчев е един от най-добрите български джудисти. Той е в националния отбор по джудо от 2005. Още на 18 години талантът му блесва на Европейския шампионат в Тюмен (Русия), където извоюва титлата. През 2011 година печели европейската титла за младежи до 23 години в Талин. 3 години по-късно триумфира и на Европейската открита купа по джудо в София. На следващата година повтаря успеха си, но в Германия.

Какво разказа Янислав Герчев пред ТРАФИК ТВ преди отпътуването си за Рио де Жанейро - вижте във видеото:

TrafficNews.bg