Джигит е засечен да шофира с 240 км/ч на пътя Пловдив-Асеновград. Това разкри вътрешният министър Валентин Радев, който инспектира ремонта на пътната отсечка. Според него подобно шофиране е равно на самоубийство. 

„Много хора не обръщат внимание и аз също като гражданин преди това, но сега се вглеждам в тежките пътнотранспортни произшествия. Жертвите – да, лошо е, съболезнования на всички, които губят близки. Ами тези, които са тежкоранени? Те остават без работа или инвалиди. Това някак остава извън статистиката. Те са повече. Надявам се ще успеем да ги снимаме и с автомобили, които са цивилни. Имаме такива планове, да не разкривам всичко. Снимаме всички, които превишават скоростта, отново казвам, заради това, че там са най-много жертвите. Тежките пътнотранспортни произшествия заради превишена скорост.”, заяви вътрешният министър.

Той разкри, че служебния му автомобил е бил подминат от джигит с много висока скорост. Това се е случило на автомагистрала „Тракия”, когато той пътувал за посещението си в Асеновград  днес.

„Кажете ми какво да го правим”, попита риторично министърът.

Подробностите – във видеото на ТРАФИК ТВ:

 

Полицаи в цивилни автомобили ще дебнат за шофьори, движещи се с превишена скорост. Това е една от възможните мерки, които министерството на вътрешните работи планира за справяне с войната по пътищата.

Вътрешният министър инспектира ремонта на най-натоварения път след автомагистрала Тракия – този между Пловдив и Асеновград. По данни на МВР над 400 души са загинали по пътищата на страната от началото на тази година. МВР ще бори черната статистика с нова инфраструктура и законодателни промени. По този начин от ведомството се надяват да намалят нарушенията, а от там и катастрофите по пътищата.

водеща снимка: архив