Дворът на Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги” бе преобразен навръх 1 юни. Както Trafficnews вече съобщи, членовете на фондация “Старият бряст” дариха за детската площадка в двора на клиниката 4 пейки, пътека от 55 декоративни стъпки, 2 кошчета за боклук и поставиха по стволовете на дърветата фигури в реален размер на катерици и птици. Сдружението засади и елха в двора, с която клиниката да посрещне Коледа.

Илюзионисти зарадваха децата от Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги”Благодетели, сред които и четвъртокласници, осигуриха пейки, пътека от стъпки и парични дарения

Как е възникнала идеята за дарението, разказа собственичката на терапевтичното куче Мон Велислава Костадинова. Вчера тя присъства на празника, но този път с едно от кученцата на Мон – чаровния Атос, който също често навестява малките пациенти в Клиниката по педиатрия.

„Беше февруари 2020, имахме организирана благотворителна работилница за мартеници с дрескод - пижама и пантофи, и докато правехме мартеници, съдбата ни срещна с Нея - Маги Данчева. Беше си донесла пантофи със звънчета, които Мон й пречеше да обуе, защото я засипваше с целувки. Не се познавахме до този момент. Започнахме да се опознаваме и да творим мартеници, но толкова много имахме да говорим, че на моменти само държахме конците и спряхме с мартениците..., защото имахме по-важна мисия”, спомня си Велислава.

„И така след няколко месеца, резултатът е следния: нов цветен облик на градинката пред Детска клиника с пейки във формата на моливчета, кошчета с азбуката, птици и животни по дърветата, зайчета в градината, жива елха за Коледа и истинска Хайдушка пътека с райграс.

Да! Всичко това го направиха Маги и нейните съмишленици от фондация “Старият бряст” с лични средства и собствен труд, освен това бяха събрали пари като дарение за изграждането на нова Детска болница, а вдъхновението се казва Мон, тя ни събра, за да се случи тази промяна. Огромен респект за всичко, което направиха тези Добротворци!
И не забравяйте, ако искате да направите добро и да промените живота си, но все нещо не Ви достига това да се случи, да знаете, че това, което не достига и липсва, са пантофите със звънчета, които звънят и движат към добро!

P.S. А ние с Атос сме още по- щастливи, защото успяхме и да видим нашите малки герои, макар и от терасата!”, сподели Велислава Костадинова.