Празнична програма с илюзионисти, музика и лакомства организира в Деня на детето за своите пациенти Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги”.

„Прекарахме трудни два месеца в карантина и тази година Денят на детето се оказа по-очакван от пациентите ни”, сподели началникът на клиниката проф. д-р Иван Иванов.

За осъществяване на тържеството помогна безвъзмездно Сдружение „Бригада нова градина”. Неговите членове дариха за детската площадка в двора на клиниката 4 пейки, пътека от 55 декоративни стъпки, 2 кошчета за боклук и поставиха по стволовете на дърветата фигури в реален размер на катерици и птици. Сдружението засади и елха в двора, с която клиниката да посрещне Коледа.

„Бригада нова градина” даде своя принос и към дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни”, като внесе 200 лева в сметката й. Кампанията набира средства за изграждане на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс, в който от старите си сгради да се преместят Клиниката по педиатрия, Клиниката по медицинска онкология и Клиниката по клинична хематология на УМБАЛ „Свети Георги”.

По време на тържеството родители на ученици от 4 „г” клас на ОУ „Алеко Константинов” в Пловдив дариха на Отделението по онкохематология към Клиниката по педиатрия 1100 лева. С тези средства децата първоначално са смятали да отпразнуват завършването на учебната година. Трогнати от съдбата на тежкоболните си връстници, впоследствие решават да предоставят сумата на отделението.

Подарък към всички малки пациенти бе безвъзмездното участие на илюзионистите Меджик Марио и Светлана Иванова, които впечатлиха малчуганите с фокуси и украсиха болничните стаи в Клиниката по педиатрия с разноцветни балони. За празничното настроение с присъствието си допринесоха терапевтичното куче Атос и неговата собственичка Велислава Костадинова.