Депутатката от ГЕРБ-СДС Евгения Алексиева ще е кандидат за районен кмет на местните избори на 29 октомври. От ГЕРБ обаче все още не са обявили кои ще са кандидатите за кмет на София и Пловдив. 

Днес ГЕРБ се регистрира за вота в Общинската избирателна комисия на "Московска" 33. Там дойдоха всичките 24 кандидата, които бяха представени от председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

30 минути по-рано документите си внесоха и от обединението на ПП, ДБ и "Спаси София", като на влизане Васил Терзиев обяви, че чака да чуе името на най-големия си конкурент до час. 

"Новите лица, които идват със своя опит от частния бизнес, от академичните среди, хората с експертиза, които, убеден съм, ще се справят с нелеката задача, която ни предстои. Кой е номиниран ще разберем в рамките на няколко дни, моля за търпение", заяви Георгиев.

Сред кандидатите са има опитни районни кметове - Младен Младенов на "Връбница", Иван Божилов на "Илинден", Ивайло Цеков на "Искър".

В битката влизат още училищният директор Диян Стаматов, който досега оглавяваше групата им в СОС, и певицата Йоанна Драгнева, която бе общински съветник.