На фона на викове оставка от редиците на "Възраждане", премиерът Николай Денков се обърна към депутатите, енергетиците и миньорите.

"Това, което чухме днес, съответстваше на това, което очаквах - този разговор беше политизиран, беше изпълнен с много неистини и откровени лъжи. За съжаление този разговор беше допълнен и с откровени простащини. Затова се обръщам към част от вас по този начин. Срам ме е да водя такъв разговор на важна тема по този начин", обърна се Денков към част от народните представители.

Премиерът посочи, че искането за споразумение е искане от протестиращите, които са искали споразумение от шест точки. Искането да се внесе в Народното събрание е отново на протестиращите. Който е против него е против исканията на протестиращите, коментира още той.

"С внасянето на териториалните планове и Плана за възстановяване и устойчивост се спазва точка две от споразумение", заяви министър-председателят.

"Понеже някои от депутатите тук искат да излезем от ЕС, затова смятат, че не трябва да изпълняваме европейските регламенти. Те са с ранг на закон и затова трябва да бъдат изпълнява. За ваше съжаление, българското население, в по-голямата си част, е проевропейско", посочи той.

В кулоарите Денков застана зад думите на министъра на енергетиката Румен Радев, че целите от споразумението са трудно изпълними, но са възможни.

"Няма за какво да му искам оставката. Това е човекът, който трябва да свърши цялата работа в следващите няколко месеца", посочи той.