Валежи от дъжд и сняг се очакват днес в Пловдивска област. Ще духа и силен северозападен вятър с пориви до 20-22 м/сек. Температурите в областта рязко ще паднат и ще се движат в интервала от 3 до 6 градуса. През нощта се очаква да се образува и снежна покривка. Ще има виели и навявания, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

В цялата страна през нощта от северозапад ще премине студен атмосферен фронт. Вятърът ще се ориентира от северозапад. Ще бъде умерен и силен и с него ще нахлува студен въздух. Сутрешните температури ще бъдат от 0 до 5 градуса. През деня ще бъде облачно и ветровито.  

Ще запознат валежи от дъжд, които с понижението на температурите първоначално по високите полета на Западна България и Предбалкана, а след това и в цялата страна ще преминават в сняг. Значителни ще бъдат снеговалежите в Родопите, а довечера – в Предбалкана и Североизточна България.

Ще духа умерен и силен северозападен вятър, който към края на деня в Източна България ще започне да се ориентира от север и в североизточните райони още ще се усили. Ще има и виелици и навявания.

В цялата страна е обявен жълт код за силен вятър и снеговалеж.